Pályázataink


GINOP-1.2.2-15-2015-01388 - Raklapelem gyártás technológiai fejlesztése az Optimum4 Kft-nél

Az alábbi kötelező tartalmi elemeket megjelenítésével teszünk eleget a projekthez kapcsolódóan a honlapunkon:

 • a kedvezményezett neve: Optimum4 Tanácsadó Kft.
 • a projekt címe: Raklapelem gyártás technológiai fejlesztése az Optimum4 Kft-nél
 • a szerződött támogatás összege: 38,5 M Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 70%
 • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2017. 01. 30.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01388

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében fűrészüzemi tevékenység végzéséhez szükséges gépek kerültek beszerzésre (LIGNUMA OB-2D/K-W, LIGNUMA OFD-450/K, LIGNUMA PK-2, Walter WD 250/300 KBA, Walter TD 500 KBA, valamint 2 db Caterpillar GP25N targonca), mellyel fűrészárut, ezen belül is elsősorban raklap emelet gyártunk.

Az eszközök üzembe állítása, a megnövekedett vevői igények és kapacitások következtében a vállalkozás alkalmazottainak a létszáma is jelentősen növekedett. Célunk, hogy a rendelkezésre álló technológia és a meglévő piaci igényeket mind nagyobb mértékben kihasználva eredményesen és hosszú távon tudjunk működni.

Pályázati támogatás
Pályázati támogatás


GINOP-2.1.8-17-2018-01918 - Innovációs fejlesztés az Optimum4 Kft. barcsi üzemében 

 • a kedvezményezett neve: Optimum4 Kft.
 • a projekt címe: Innovációs fejlesztés az Optimum4 Kft. barcsi üzemében
 • a szerződött támogatás összege: 14,750 M Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
 • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2019. 06. 30.
 • projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-01918

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat projekt keretében beszerzésre került sorozatvágó fűrészgép a vállalkozás egyik alapvető termelő berendezése. Legfőbb funkciója az, hogy a fanrönkök elsődleges bontása (prizmázó fűrészgép) után keletkező prizmákat maghatározott szélességű deszkákra vágja, fűrészelje. A berendezés technológiai kialakításából fakadóan (multi fűrészlapos) egy ütemben akár 15-20 db vágást is elvégezhet a berendezés, ezáltal jelentősen gyorsabban tud termelni, mint az négylapos régebbi fűrészgépek. A berendezés a feldolgozandó alapanyagtól és a kiszolgáló személyzettől függően (4-8 fő) műszakonként akár 30-50 m3-nyi késztermék felvágására képes. Az berendezés egyedi kialakításának köszönhetően (maximális teljesítmény) a vállalkozás termelési folyamatában a legnagyobb kapacitású eszköze lett.

A berendezés a fejlett elektronikai rendszereinek köszönhetően a terhelésnek megfelelően folyamatosan állítja az előtolási sebességet, így csökkenve minimálisra az elakadásól adódó leállásokat ami a szerszámok (fűrészlapok) élettartamára is pozitív hatással van.

A beszerzett berendezés az eddig többnyire kézzel vagy kisebb teljesítményű géppel végzett tevékenységek részbeni kiváltásával hozzájárul új munkafázisok gyorsabb és hatékonyabb elvégzéséhez, kiküszöbölve a minőségi problémák nagy részét. Az új berendezés hozzájárul ahhoz, hogy a vállalkozás az eddigi termékeit nagyobb mennyiségben állítsa elő, másrészt számos új termék előállítására lesz meg a gyártás tárgyi feltétele és lehetősége. A régi, korszerűtlen berendezésekkel végzett kapacitáshoz képest akár 4-5-szörös volumennövekedés érhető el a gép üzembe állításával.